Три популярних способи шахрайства в Україні з придбанням автомобілів

Підпишись на нас:

Шахраї ніколи не зупиняють свою діяльність. Постійно треба все перевіряти та тримати руку на пульсі. Особливо, коли на горизонті придбання автомобіля на вторинному ринку. Національна поліція поділилася інформацією щодо трьох найпопулярніших способів шахрайства, які зараз стали часто зустрічатися.

Для придбання авто найчастіше користуються сайтами. І ось тут водіїв очікує пастка, бо шахраї використовують фішингові сторінки. Вони копіюють сайти банків, автодилерів, щоб отримати конфіденційні дані користувачів (номери карток, номери телефонів). В результаті українці ризикують втратити кошти з рахунків.

Також шахраї часто розміщують в інтернеті несправжні об’яви. Їх можна визначити за низькими цінами. Коли такі пропозиції бачать потенційні клієнти, звичайно, що їх приваблює низька ціна. Їм пропонують зробити швидку угоду з передоплатою. Логічно, що після таких проплат жодного продовження угоди немає.

Третій варіант шахрайства пов’язаний з імпортом автівок з Європи. Потенційних клієнтів просять зробити передплату, після чого починають шукати машини. Насправді, на цьому співпраця також закінчується.

Стати жертвою зловмисників легко, якщо не знати потенційну небезпеку. Перевіряйте продавців, шукайте перевірені контакти та користуйтеся пошуковими системами. Тільки в цьому випадку можна знизити ризик шахрайства по відношенню до себе.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: