В столичних водіїв незаконно конфісковують спортивні авто

Підпишись на нас:

В Києві відбуваються масові вилучення спортивних авто у їх власників.

В столичних водіїв незаконно конфісковують спортивні авто

Коментар з приводу цієї ситуації надав засновник компанії з імпорту рідкісних авто та членом автомобільної спільноти – Дмитро Ганноченко

Як відбувається вилучення

Автомобіль зупиняє поліція та перевіряє документи водія:

«Перевіряють просто під приводом перевірки документів, або ви щось порушили, або ви різко виїхали від світлофора, або, наприклад, кажуть, що у вас червоні стопи фар. Так, у законі сказано про те, що можуть зупинити за невідповідність світлових приладів. Але якщо машина пройшла сертифікацію і стала на облік, то питань ніяких бути не може”, — розповідає член автомобільної спільноти Дмитро Ганноченко.

В столичних водіїв незаконно конфісковують спортивні авто

Після перевірки всіх документів, представники органів стверджують, що на цю машину є орієнтування. Однак доказів не пред’являють.

Після цього поліціанти звіряють VIN-код, а коли водій викликає на місце слідчу противну групу, то вони заявляють, що є підозра, що він перебитий.

Які машини забирають

З 1 липня в Україні здійснюється перереєстрація транспортних засобів без експертизи. Через це на дорогах перебуває багато машин-двійників. Але водії скаржаться, що зупиняють навіть нові авто з салону.

“Вони сказали, що це машина-двійник, і забрали її. Потім забрали ще два чи три Civic, а потім вже пішло-поїхало. У нас, як мінімум, з BMW-спільноти забрали вже 7-8 авто”, — розповідає Дмитро Ганноченко.

В столичних водіїв незаконно конфісковують спортивні авто

Наразі відомо про 50 таких випадків. Як зазначають потерпілі та свідки, перевагу поліціанти віддають спортивним моделям. Ймовірно, це через те, що ці авто порушують допустимий максимум звукового рівня.

Що відбувається далі

Після конфіскації спортивне авто везуть на штрафмайданчик. А на водія відкривається справа за підозрою в тому, що в машини перебитий VIN-код. Водії, котрі залишилися своїх авто говорять, що процес експертизи та доведення протилежного доволі тривалий.

Саме тому столичним водіям рекомендують уникати використання спортивних авто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: