Дизайнера Ferrari Enzo з Японії хочуть ув’язнити за перевищення швидкості

Підпишись на нас:

Штраф за перевищення швидкості – одне з найчастіших покарань, яким зазнають водії у всьому світі. Але людей, спійманих на перевищенні його під час їзди автомобілем власної розробки, м’яко кажучи небагато. Нещодавно до цього списку увійшов японський дизайнер Кійюкі Окаяма, який брав участь у розробці Ferrari Enzo.

Подробиці

Парадоксально, але штраф 63-річний екс-головний дизайнер Pininfarina, а також один із авторів зовнішнього вигляду таких моделей, як Porsche Boxster та 911, отримав саме за кермом тієї «Феррарі», яку спроектував. Причому покарання виявилося дуже жорстким і не обмежується звичним для багатьох країн грошовим стягненням.

Дизайнера Ferrari Enzo з Японії хочуть ув'язнити за перевищення швидкості

Як пише видання «Japan Times», Окаяма було зупинено японською поліцією в горах префектури Ямагата після того, як розігнав італійський гіперкар до швидкості 128 кілометрів на годину, що на 88 кілометрів на годину більше, ніж дозволяє обмеження на цій ділянці (40 км/ год).

У результаті японський суд визнав легендарного місцевого дизайнера до чотирьох місяців ув’язнення з відстрочкою виконання вироку на два роки.

Що цікаво, адвокати дизайнера намагалися пом’якшити вирок, наголошуючи на тому, що він перевищив швидкість, намагаючись охолодити двигун Enzo, але, схоже, це виправдання суд не влаштувало.

Сам Окаяма прокоментував своє покарання такими словами:

«Я подбаю про те, щоб це більше ніколи не повторилося і зроблю свій внесок у розвиток суспільства. Мені дуже шкода”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: