У цій країні потрібно заплатити 3 000 000 грн, щоб отримати право володіти машиною

Підпишись на нас:

Популярний фотограф і за сумісництвом автомобільний фанат Ларрі Чен відвідав Сінгапур, розповівши про те, як справи з автокультурою, а також з’ясував, через які перешкоди доводиться проходити місцевим автомобілістам, щоб здійснити свої мрії.

У цій країні потрібно заплатити 2 939 000 грн, щоб отримати право володіти машиною

Ось якими думками він поділився у своєму відеоролику, опублікованому на YouTube:

«Уряд Сінгапуру дуже хотів би, щоб у вас взагалі не було машини. Це очевидно, тому що для того, щоб володіти транспортним засобом та експлуатувати його на дорогах загального користування, потрібний документ під назвою COE (ліцензія на керування)».

Цікавий момент пов’язаний із ціною такого сертифікату. Не важливо, купуєте ви Toyota Corolla або Rolls-Royce Phantom. У будь-якому випадку доведеться заплатити значну суму (80 тисяч доларів або 2 939 000 грн) тільки за те, щоб отримати привілей володіти автомобілем.

У цій країні потрібно заплатити 2 939 000 грн, щоб отримати право володіти машиною

Плюс до всього, документ діє лише 10 років, після чого необхідно оформляти новий, а отже, знову розщедритися.

Тим, хто не отримає COE, доведеться здати машину на утилізацію, де її відправлять під прес, або продати за межами Сінгапуру.

Ще один нюанс щодо проблем з володінням автомобіля в цій азіатській країні зачіпає неймовірно високі ціни на машини.

Наприклад, базова модель Mercedes-Benz C-Class там коштує 315 888 місцевих доларів. При перерахунку на нашу валюту це майже 8 666 000 грн. Перебір, навіть за українськими мірками.

У цій країні потрібно заплатити 2 939 000 грн, щоб отримати право володіти машиною

Проте навіть з урахуванням усіх цих неприємних нюансів у Сінгапурі немає проблем із дефіцитом автомобілів. І це не дивно, враховуючи наскільки розвинена економіка цієї країни та високий рівень життя її населення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: