Чехія планує замінивши радянські Т-72 на німецькі Leopard 2A7+

Підпишись на нас:

Чехія не тільки не має намір передавати обіцяні їй Німеччиною танки Leopard 2A4, а й планує закупити більш просунуту модифікацію німецького танка – Leopard 2A7+. Це підтверджують у чеському Міноборони.

Подробиці

На сьогоднішній день на озброєнні чеської армії лише один німецький танк – це отриманий наприкінці грудня Leopard 2A4, поставлений Німеччиною в рамках кругового обміну або так званої програми Ringtausch. Третім учасником обміну, окрім ФРН та Чехії була Україна, яка і отримала партію чеських танків Т-72.

Усього Німеччина обіцяла Чехії поставити 15 танків Leopard 2A4, потім трохи переграла і остаточний варіант угоди виглядає як 14 танків та одна БРЕМ. Постачання вже розпочалося, все обіцяне Прага отримає до кінця 2023 року. Спроби Києва отримати від чехів німецькі танки закінчилися нічим.

Зупинятись тільки на придбанні 14 танків Leopard 2A4 у Чехії не мають наміру, у подальших планах закупівля останньої версії Leopard 2A7+. Загалом чеські військові розглядають придбання до 50 німецьких танків із можливим продовженням закупівель. Експлуатація Leopard 2A4 має підготувати перехід чеської армії із радянських танків на німецькі.

Тим часом, Словаччина, яка також брала участь у круговому обміні з Німеччиною, пообіцяла передати свої 15 німецьких танків Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: