В мережі показали фото танка Challenger 2 з захисним «мангалом» (фото)

Підпишись на нас:

Захищати танки треба. Дрони-камікадзе є дійсно проблемою, рішення для якої потрібно шукати в різних площинах. І одне з них полягає в використанні спеціальних «мангалів». Це козирок. В мережі нещодавно з’явилося фото танка Challenger 2, який має на башті встановлену таку конструкцію. Про це повідомляє телеграм-канал «НІП Тиск».

Читачі каналу почали активно обговорювати цю тему. Справа в тому, що за такі конструкції висміювали росіян, але ЗСУ пішла також шляхом використання захисних решіток. Зрештою, такі використовують і у Франції, Німеччині, Ізраїлі.

Редактор військової рубрики видання «Фокус» Ігаль Левін зазначає, що росіяни ловили насмішки через їх гучні заяви щодо своєї статусності. Україна ніколи не заявляла, що вона найпотужніша армія, аналогів якій немає ніде в світі. З цього аспекту використання простих технічно-інженерних рішень виглядає кумедно. Левін також зазначив, що тільки США та її бюджет в 900 млрд доларів може дозволити собі замість «мангалів» використовувати бойову авіацію для знищення загрози.

Україні потрібно зберегти життя бійців будь-яким способом. І якщо ці решітки зможуть певним чином захистити від дронів-камікадзе танки та військових, то вони будуть використовуватися.

Цю ж думку підтвердив автор танкового блогу BTVT.info Андрій Тарасенко. Він розповів, що козирки для танків розробляли і для німецьких танків  Leopard 2, і для французьких Leclerc. Інженерно вони мали бути керованими, щоб опускати і піднімати в бойове положення. Це дозволить не робити танк помітним.

А «мангали», які висміювалися в мережі та в чатах, мали примітивну конструкцію. Вона була погано продумана та й робила танк помітним. Ось через це і шуткували в інтернеті з росіян. Так пояснив ситуацію експерт. Отож, подібні насмішки не мають жодного відношення до танків  Challenger 2, які використовує на полі бою ЗСУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: