Україна отримала вдосконалені ЗРК IRIS-T SLS, радари, тягачі і вантажівки від Німеччини

Підпишись на нас:

17 серпня 2023 року Німеччина передала Україні значний пакет військової допомоги. Ось розбивка обладнання та витратних матеріалів, які були доставлені.

Подробиці

У цьому пакеті ми можемо помітити 2 IRIS-T SLS і це вперше Німеччина відправляє таке обладнання в Україну. До цього нам відправляти 2IRIS-T SLM, але IRIS-T SLS вперше.

IRIS-T (Інфрачервона система візуалізації хвостової/векторної тяги) SLS (Surface Launched Short Range) — це наземна система ППО. Він призначений для захисту військ і критично важливих активів від повітряних загроз, включаючи літаки, гелікоптери та дрони. У системі використовується ракета класу «повітря-повітря» IRIS-T, адаптована для запуску з землі. Завдяки вдосконаленій інфрачервоній головці самонаведення і високій маневреності ракета IRIS-T може вражати цілі на малих і середніх відстанях з високою точністю.

При вазі 187,4 кг ракета має довжину 2,94 метра. Він здатний розвивати швидкість до 3 Махів і має радіус дії до 12 км із цією версією IRIS-T. Ракета оснащена осколково-фугасною бойовою частиною та використовує інфрачервону систему самонаведення. Такі країни, як Єгипет, Швеція та Україна, включили IRIS-T SL до своїх оборонних арсеналів. Щоб доповнити ракетну систему, вона працює в парі з набором радарів і командних машин, включаючи радар Hensoldt TRML_4D, радар Ground Master 200 MM/C, радар Hensoldt TRML-3D, радар Hensoldt Twinvis і транспортний засіб командного пункту в контейнерах.

Крім цього надано:

  • 4 539 шт 155-мм димових снарядів;
  • 10 радарів наземного спостереження GO12. Ці радари необхідні для виявлення та відстеження рухів землі, допомагаючи військам передбачати дії противника та ефективно реагувати;
  • 4 тягача HX81 разом із 4 причепами;
  • 8 вантажівок Rheinmetall HX2 8×8.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: