Друге життя автомобільним акумуляторам: у США знайшли цікаве рішення

Підпишись на нас:

Яка доля чекає акумулятор, що знятий з електромобіля? У час зростання попиту на електрокари питання утилізації їх акумуляторів ставатиме все гостріше. Це питання вирішили розв’язати вже зараз у Каліфорнії (США).

Компанія B2U Storage Solutions, стартап із Лос-Анджелеса, заявила, що створила місткість для зберігання електроенергії, яку виробляє сонячна електростанція. Сховище ємністю 25 МВт•год дає змогу накопичувати електроенергію в той період часу, коли вона не потрібна в зовнішній мережі.

Зі слів виконавчого директора B2U Storage Solutions – Фрімана Холла, даний проєкт є єдиним у своєму роді. У 2022 році компанія B2U Storage Solutions отримала до свого бюджету $1 млн.

Вся енергія акумулюється в 1300 акумуляторах, що зняті з електроавтомобілів марки Honda та Nissan, що служили до того вісім років. Після тривалого використання батареї зменшилися, а тому для повторного використання в авто більше не підходять. Проте вони мають цінність і можуть послужити, як стаціонарні сховища.

Технологія B2U дає змогу збирати сховища з акумуляторних блоків електромобілів без попереднього розбирання або перероблення.

За різними оцінками цей винахід може знизити витрати на акумуляторні батареї майже на 40%.

За словами виконавчого директора B2U Storage Solutions – Фрімана Холла: “Друге життя та повторне використання допомагають зробити загальний життєвий цикл більш енергоефективним з огляду на зусилля, витрачені на створення батареї”.

Компанія B2U Storage Solutions заснована у 2019 році торговим домом Marubeni Corp.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: