Показали новий український позашляховик з трьома кулеметами

Підпишись на нас:

Вінничани створили унікальний військовий багі, що є мобільним, швидким та здатним давати відсіч ворогу.

Подробиці

Новий позашляховик ще немає назви, але розробник Юрій зазначає, що автомобіль має чудову проходимість по бездоріжжю та є легкий у керуванні.

Конструктор Юрій Берко коментує процес створення військового багі: “Ми беремо автомобіль-донор, беремо силовий агрегат, коробку передач, проводку, прибори, таке все. Все інше робимо самі”.

Ідея до розробників прийшла одразу. Замовили всі необхідні запчастини, мотор, набір труб та приступили до роботи.

Позашляховик маневрений та з сучасною електронікою, але коли світло не можна вмикати, в нагоді стане вмонтований прилад нічного бачення.

Слава про український багі дійшла до гостомельської бригади швидкого реагування, тому військові вже з нетерпінням чекають на завершальний тест-драйв та переправу машини до них на позиції.

Ця розробка обійшлася майстрам близько 400 тис. гривень, працювали над винаходом понад місяць.

Кошти на створення багі збирав вінницький волонтер із порушенням зору Денис Романовський. “Для спеціальних підрозділів, для розвідки, для ведення бойових дій, легка тактична машина, яка буде дуже швидко переміщатися по місцевості, зможе перевозити особовий склад, БК. Багато задач, з якими простий пікап не справиться”, – каже волонтер.

Розробники впевнені, що їх винахід буде вагомою допомогою українським військовим під час бою. Адже у них вийшла справжня бойова машина – в кузові кілька станин для кулеметів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: