Представники автомобільної епохи спорткарів за останні 25 років

Підпишись на нас:

Всі вже звикли, що автомобільні новинки виходять майже кожні 6 місяців. Виробники просто завалюють ними ринок, а старші моделі продовжують колообіг зміни власників та мають навіть своїх прихильників.

Новинки ринку — це цікаво, але ще цікавіше подивитися на автомобілі, які стали найкращими за останні 25 років. Видання Pistonheads склало такий перелік. І до нього попали комфортні, надійні та досить сучасні за дизайном машини.

Toyota GR Yaris

Цю машину називають кишеньковою ракетою. Цей ралійний хетчбек. Продуктивність, керованість, швидкість — все на вищому рівні. Для загального розуміння, Toyota GR Yaris готували та розробляли спеціалісти підрозділу з перегонів — Gazoo Racing, а потім до кондиції його доводили аси WRC: Томмі Мякінен, Отт Танак та Ярі-Матті Латвала.

Автомобіль оснащено 3-циліндровим двигуном із турбонаддувом об’ємом 1,6 л. Розвиває потужність 261 к.с. До сотні розганяється за 5,5 секунд. Максимальна швидкість становить 230 км/год.

Toyota GR Yaris

BMW E39 M5

Це один з найкрутіших спортивних седанів. Розкіш, швидкість, потужність — ідеальна комбінація. Оснащений двигуном S62 V8. Розганяється до 100 км/год за 5 секунд, а максимальна швидкість становить 250 км/год.

Давайте будемо відверті, але механічні автівки, які не нашпиговані безмежною кількістю електроніки та технологій, менше виходять з ладу. Навіть автовласники кажуть, що порівняно з новішими моделями BMW E39 M5 легший, більш чутливий в плані керування до дій водія. Роки йдуть, а ця модель залишається однією з найкращих.

BMW E39 M5

Porsche Carrera GT

Задньопривідний двомісний автомобіль з кузовом тарга. Один з найпотужніших серійних моделей від Porsche. Carrera GT оснащена атмосферним двигуном на 5,7 л без турбонаддуву з центральним розташуванням.

Автівка оснащена двигуном V10, який виготовляли для команди F1 McLaren. До речі, початковий об’єм був 5,5 л, але інженери спеціально для Carrera GT збільшили його до 5,7 л. Потужність суперкара зросла до 612 к.с. Працює в парі з легкою 6-ступінчастою механічною коробкою передач, яку також спеціально розробили для Carrera GT. Максимальна швидкість становить 330 км/год, а розгін до сотні займає всього 3,9 секунди.

Porsche Carrera GT

Caterham Seven 620R

Ще один суперкар, але не серійний. Caterham Seven 620R ручного складання, створений на основі Caterham Seven R500. Автомобіль оснащено двигуном 2.0L inline-4 потужністю 310 к.с.

Автомобіль максимально простий в технічному виконанні. В ньому немає технологій, подушок безпеки, електронних помічників, розважальних систем. В ньому навіть радіо немає. Є машина, водій і дорога. Але це не заважає йому бути динамічним та швидким. Тривалий час Caterham Seven 620R утримував першість за часом розгону від 0 до 95 км/год. Для порівняння. Машина могла набрати швидкість до 95 км/год, а потім повністю зупинитись до того, як Ferrari F40 досягала такої ж швидкості.

Caterham Seven 620R

Lotus Elise

З 1995 по 2015 рр. вийшло кілька поколінь родстерів. Виготовлено авто з ультралегких сплавів, алюмінієвих панелей. Lotus Elise важить всього 860 кг. Розганяється максимально до 240 км/год. Перевищити вказану швидкість не вийде, бо немає системи стабілізації, протибуксувальної системи. Двигун 1,8 л гарантують потужність 192 к.с. З 2021 року Lotus Elise знято з виробництва.

Lotus Elise

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: