Вартість перешиву салону авто: фактори, які впливають на ціну і як знайти баланс між якістю та витратами

Підпишись на нас:

Навіть найпрактичніші та найякісніші матеріали з часом зношуються. Саме тому заміна шкіряного або текстильного оздоблення набуває актуальності. Оббивку можна змінити повністю або частково, що залежить від бажання автовласника та поточного стану салону. Головне в процесі роботи — зберегти стилістичну єдність всіх елементів та деталей інтер’єру.

Випадки, коли авто потребує оновлення салону

За рішенням власника автомобіля можна стилізувати інтер’єр в бажаному дизайні та кольорі. Якщо подивитися більш об’єктивно на питання зміни оббивки салону, тоді найчастішими причинами можуть бути такі:

  • підготовка вживаного автомобіля до продажу;
  • заміна застарілої шкіряної або текстильної оббивки;
  • відновлення авто після ДТП;
  • відновлення інтер’єру після спрацювання подушок безпеки.

Вартість перешиву салону

Починається все з демонтажу старої обшивки з усіх елементів салону, а також з сидінь. Далі процес логічний в своїй послідовності: власник вибирає колір та тканину, а майстри за лекалами викроюють заготовки, перешивають все та монтують на свої місця.

Фактори, які впливають на вартість

Кожен водій воліє бачити салон свого автомобіля найстильнішим та найоригінальнішим. І це вже є фактором впливу на вартість зміни оббивки, оскільки все залежить від ціни на матеріал та його кількості в залежності від моделі машини.

Потрібно враховувати, що кожне авто унікальне. Наприклад, в одному сидіння можуть бути з пластиковим тилом, а інші виготовлені з тканинним. Ситуація з дверними картами також різниться, але вони бувають різної площі.

Вартість перешиву салону

Важливо брати до уваги складність роботи. Чим ексклюзивнішим та складнішим буде проєкт з перетяжки салону, тим дорожче він вартуватиме. Приклади різні: комбінації тканин та фактур, складний крій, особливості роботи з певними матеріалами. Орієнтовна вартість на послугу перетяжки салону автомобіля в Києві — від 20 000 до 40 000 грн. Можна ознайомитися з приблизною вартістю поелементно:

  • автомобільні сидіння — від 12000 грн;
  • зона керма — від 3500 грн;
  • зона стелі (обшивка тканиною) — від 8 000 грн;
  • оформлення торпедо — від 15000 грн.

При демонтажі елементів салону може виявитися, що вони потребують реставрації. Таким прикладом є сидіння, які просіли. Пошкоджений каркас при ремонті також збільшить загальний чек виконання робіт. Зрештою, все залежить від потреб, бюджету та бажань власника авто.

Баланс між якістю та витратами

Інтер’єр салону можна переоформити з використанням різних матеріалів. Так, вони відрізняються якістю та ціною. Один з популярних форматів — шкіра. Вона має переваги в плані зменшення вібрацій, скрипів. Також шкіра є зносостійким матеріалом. Вона рідше вигоряє на сонці та потерпає від перепадів температури. Якщо ви вибрали саме шкіру для перетяжки салону, будьте готові почути цінник не менше, ні в 50 000 грн. Трохи зекономити, але отримати інтер’єр з якісними матеріалами можна і з такими варіантами:

  • штучна шкіра;
  • алькантара (штучна замша);
  • автомобільний текстиль.

Вартість перешиву салону

Шкірозамінник не є гіршим за натуральну шкіру, але менш статусний матеріал. Стійкий до фізичного зносу та агресивних факторів зовнішнього впливу. Алькантара прекрасно виглядає, приємна на дотик, а ще комфортна при низьких температурах. Гармонійно комбінується з іншими матеріалами при оформленні сидінь, стелі, карт дверей, стійок. Найпростіший варіант за вартістю — автомобільний текстиль. Він посилений паралоновою основою, а також стійкий до фізичного зносу та впливу зовнішніх факторів, добре забезпечує шумоізоляцію.

Тюнінг чи вимушений ремонт — в будь-якому випадку стоїть завдання виконати якісну перетяжку салону. Якщо рішення прийняте, вибирайте перевірену компанію, яка використовує якісні матеріали, може показати приклади своїх робіт, чесні відгуки клієнтів https://hunters-garage.com.ua/uk/services/poshiv/. В цьому випадку ви зможете опрацювати з майстрами вашу ідею та підібрати оптимальні рішення для її реалізації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: