На аукціоні США з’явився унікальний спорткар 30-х років від українського дизайнера

Підпишись на нас:

Аукціон RM Sotheby’s виставив на продаж унікальну Packard Twelve Sport Coupe 1934 року.

Подробиці

Раритетний автомобіль може стати найдорожчою моделлю цієї марки, адже за авто планують отримати декілька мільйонів доларів.

Особливістю Packard Twelve Sport Coupe є ексклюзивний обтічний кузов від ательє LeBaron. Дизайнером у 30-х роках виступав стиліст українського походження граф Олексій Сахновський.

За материнською лінією він був нащадком відомого цукрозаводчика та мецената Артема Терещенка, а за батьківською – Миколи Гоголя та гетьмана Павла Полуботка.

У 1917 році, після революції, О. Сахновський емігрував у Європу, а потім в Америку та спробував себе в автодизайні. Роботи майстра мали нестандартний вигляд і випереджали час.

Packard Twelve Sport Coupe став одним із перших аеродинамічних авто зі США. Його салон обробили деревом, а сидіння обшили шкірою поні. Усього випустили лише чотири таких моделі.

Першим власником Packard Twelve Sport Coupe став мільйонер Бребурн, який володів металургійними заводами в Пенсільванії. Packard Twelve був флагманською та найдорожчою моделлю американської марки. Під його капотом встановлений 7,0-літровий V12 потужністю 160 к.с. З 3-ступінчастою механічною КПП авто розганяється до 162 км/год.

1 коментар

  1. Некрасиво передруковувати новини з інших джерел без посилання і ще й ставити своє авторство…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: