Громадянам росії заборонять купувати KIA у Казахстані

Підпишись на нас:

Після того, як південнокорейський концерн Hyundai-KIA покинув ринок росії, він зосередив свої сили на ринку Казахстану.

Так нещодавно президент Касим-Жомарт Токаєв запустив у Костанаї дрібновузлове виробництво автомобілів KIA. Підприємство містить фарбувальний цех, відділення штампування кузовних деталей. Казахстанські автосалони вже очікують на перші партії нових авто. Але є одне “але”, ці автомобілі буде заборонено продавати покупцям з російським громадянством.

Заборона є серйозною, адже створено спеціальну комісію, яка буде регулювати дотримання заборони та унеможливлювати її обхід.

Наприклад, для місцевих жителів буде встановлено квоту, в рамках якої можна буде купити один транспортний засіб на рік. Це також обмежить тіньовий імпорт автомобілів до країни-агресора, у випадку, якби вони використовували для закупівлі авто громадян Казахстану. Отже розраховувати на казахські KIA у країні-агресорі не варто.

Варто нагадати, що рік тому бізнес KIA був прибутковим у росії та процвітав. Ця марка авто мала великий попит серед росіян, тому заборона імпорту вдарила не тільки по державному бюджету, а й настрою громадян росії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: