Як боротися з сонливістю за кермом

Підпишись на нас:

Багатьом українцям доводилося мандрувати у власному авто на великі відстані. Це призводить до виснаження та бажання заснути під час руху.

Заснути за кермом можуть навіть самі досвідчені водії, від цього не застрахований жоден. Але сьогодні існує безліч порад, що можуть допомогти подолати сонливість.

Як боротися з сонливістю

1. Діалог

Одним з способів бути завжди зосередженим є – діалог. Якщо поруч буде людина, що веде розмову, то в будь-який момент вона може помітити кволість водія та підбадьорити його, щоб той не заснув. Проте є і мінуси в такому способі, адже попутник може відволікти не тільки від сну, а й від уважності за кермом.

2. Радіо

Гарною порадою є слухання улюбленої музики. Увімкніть радіостанцію на улюбленій хвилі та насолоджуйтеся. Але обов’язково музика має бути динамічною, а не монотонною, що не накликати ще більшої сонливості.

3. Спів

Після увімкнення радіостанції вам може хотітися співати. Рекомендуємо дослухатися до свого внутрішнього голосу та розпочати голосно співати. При досить гучному співі починають активніше працювати легені, кров надходить більше кисню і весь організм прокидається. А згадуючи слова та мелодію, ви стимулюєте мозкову діяльність.

4. Тонізуючі напої

До них належать чай, кава, гарячий шоколад. Можна також випити енергетичні напої на основі кофеїну та гуарани, проте зловживати такими енергетиками не можна.

5. Адреналін

Сонний стан можна замінити неприємними спогадами. Спробуйте згадати моменти, за які соромно і ваш організм розпочне виділяти гормони, що будуть збуджувати всі рецептори.

6. Зниження температури у салоні

Провітріть салон машини, холодне повітря зробить вас бадьорим.

7. Їжа

Перекусіть чимось смачненьким, це підніме ваш настрій та надасть енергії. Але будьте уважні, не переїдайте – це призведе до ще більшої сонливості.

8. Концентрація уваги

Концентрація уваги на дрібницях допоможе сфокусуватися. Можна згадувати таблицю множення, хімічну таблицю елементів, правила дорожнього руху чи теореми.

9. Незручність

Деякі автолюбителі, які за обов’язком служби проводять багато часу за кермом, рекомендують налаштувати сидіння чи підлокітник так, щоб водій під час їзди відчував невеликий дискомфорт – це не дасть йому розслабитись.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: