Чому критикують розмитнення авто через “Дію”

Підпишись на нас:

Вже давно мережею ширяться чутки про спрощення процедури розмитнення автомобілів завдяки державному порталу “Дія”. Однак, не дивлячись на безліч плюсів, ця процедура матиме свої мінуси, які скоротять надходження коштів до державного бюджету. Про це ми сьогодні і поговоримо.

Зокрема, стверджується, що законопроекти №7466 та 7468, які зареєстрували в українському парламенті влітку 2022 року, не відповідають деяким правилам Світової організації торгівлі та не відповідають зобов’язанням по екологічним стандартам, які взяла на себе Україна під час підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Крім того, якщо законопроекти №7466 та 7468 народні депутати Верховної Ради затвердять в існуючому вигляді, то знизяться надходження до Державного бюджету від розмитнення транспортних засобів.

В той час із-за кордону на український авторинок будуть надходити автомобілі віком від 5 до 15 років. Це може призвести до зниження зацікавленості інвесторів в Україні у післявоєнний час.

Експерти також вважають, що деякі положення законів №7466 та 7468 є необґрунтованими. Мова йде про звільнення від мита деяких категорій транспортних засобів. Отже, асоціація пропонує Верховній Раді не поспішати з затвердженням даного законопроекту.

Тестовий калькулятор вартості розмитнення євроблях, до речі, вже є на сайті www.rozmytnennia.diia.gov.ua.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: