Білий сигнал світлофору: що він означає та для кого предназначено

Підпишись на нас:

Не дивлячись на те, які є досягнення штучного інтелекту у пошуку життя у космосі, в повсякденному житті ці досягнення не мають таких успіхів. Наприклад, винаходження та використання безпілотних авто не може позбавити магістралі пробок, а водіїв – перевитрати палива.

Щоб якось уникнути цього, вчені з Університету Північної Кароліни вирішили запропонувати утвердити четвертий колір сигналу світлофора – білий. Моделювання трафіку показало, що цей колір буде оптимальним. 

Ідея четвертого сигналу стала відома ще у 2020 році. Експерти кажуть, що всі кольори сигналів збережуть свої властивості, а білий буде розшифровуватися: “йди за транспортом, що йде попереду” – потрібно їхати, якщо їде він, або стояти, якщо він стоїть.

За основу цієї пропозиції взяли ідею, що безпілотники можуть комунікувати один з одним і розподіляти порядок руху ефективніше, ніж світлофори. 

Вчені з’ясували, що кількість безпілотних авто на дорозі може скоротити час простою на перехресті, а завдяки білому сигналу – затори скоротяться.

Сьогодні на безпілотний транспорт припадає 10% учасників руху, затори знизилися на 3%, тому коли кількість авто досягне 30%, то і затори стануть менше на 10%. Це гарна тенденція!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: