Рекомендації щодо поведінки за кермом під час снігопаду

Підпишись на нас:

В Україні зима настала більше двох місяців тому, але тільки з лютого розпочався сезон снігопадів та ожеледиці. Тому експерти поспішають поділитися порадами про те, як впоратися з керуванням під час снігопаду.

Навіть досвідченого водія можуть в дорозі спіткати неочікувані випробування, але при дотриманні певних правил можна уникнути неприємностей.

Безпечна їзда при ожеледиці та снігопаді

Виділіть собі більше часу перед поїздкою

Водії-новачки мають знати, що під час снігопаду потрібно більше часу для підготовки авто до дороги. Тому збираючись у мандрівку, виходьте раніше, приберіть з машини сніг та прогрійте мотор. Зайвий час також стане в нагоді на випадок заторів на дорогах.

За кермом не варто поспішати

Пам’ятайте, що в під час снігопаду та ожеледі швидкість транспортну має бути в 1,5-2 раза нижчою за звичайну. Не ігноруйте цієї рекомендації, адже це може загрожувати вашому здоров’ю та життю.

Уникайте різких рухів на дорозі

Якщо під час поїздки вас застав снігопад, то педалі натискайте плавно. Інакше – можливе пробуксовування. Відмовтеся від різких поворотів та гальмування.

Дотримуйтеся безпечної дистанції

Обов’язково та уважно слідкуйте за дотриманням дистанції. Не варто впритул під’їжджати до автомобіля, що стоїть попереду. Правило корисне за будь-яких погодних умов, а тим більше – під час поганої погоди.

За можливості – відмовтеся від поїздки

У разі можливості уникнути поїздки у погану погоду – скористайтеся нею.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: