Україна отримає від Франції колісні броньовані машини, які вміють плавати

Підпишись на нас:

Франція озброїть Україну бойовими броньованими машинами AMX-10 RC, заявив президент України Володимир Зеленський у середу після завершення розмови з Еммануелем Макроном.

Подробиці

Президент Володимир Зеленський після телефонної розмови 4 січня подякував президенту Франції Еммануелю Макрону за рішення поставити Україні «легкі танки» AMX-10 RC і бронемашини Bastion.

AMX-10 RC — це колісна броньована машина від GIAT Industries, яка зазвичай використовується для розвідки та вогневої підтримки, озброєна 105-мм гарматою.

Автомобіль має такі ж характеристики прохідності, як і гусенична машина. 6×6 AMX-10 RC оснащений системою гідропневматичної підвіски зі змінним дорожнім просвітом, розробленою компанією Messier Auto-Industry. Встановлена ​​централізована система змащення та підкачки шин. На кожній колісній станції встановлений амортизатор.

AMX-10 RC

Основне озброєння — 105-мм напівавтоматична гармата з вертикальним клиновим затвором і стволом з теплозахисною рубашкою і двоступеневим дульним гальмом. Гармата стріляє чотирма типами фіксованих боєприпасів: APFSDS, HEAT, HE і димовими.

AMX-10RC є амфібією з максимальною швидкістю пересування по воді 7,2 км/год. Водний рух забезпечується двома водометами. Перед входом у воду в передній частині транспортного засобу встановлено триммер із прозорим вікном у лівій частині, щоб водій міг бачити, що відбувається зпереду, коли він на воді.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: