Що відомо про бронемашини LAVR TITAN, які використовують Сили оборони України (фото)

Підпишись на нас:

Сили оборони України використовують надсучасні бронеавтомобілі LAVR. Їх виробляє однойменна компанія LAVR International. Для них вибрано надміцний метал. Саме тому бронемашини здатні витримувати танковий обстріл. Також для них характерні швидкість та маневреність.

 LAVR TITAN

Коли саме ЗСУ та Сили оборони отримали цей бойовий транспорт невідомо, бо на широкий загал ця інформація не повідомлялася. Є припущення, що вони надійшли приблизно в грудні 2022 року, як повідомило видання Defence Blog. Зрештою, журналісти достеменно також не мають інформації. Їхнє припущення обґрунтоване фотодоказами OSINT-групи Ukraine Weapons Tracker and Observer.

 LAVR TITAN

Офіційна інформація про використання бронеавтомобілів LAVR була опублікована на сторінках інтернет-видання Міноборони України. Це було 19 серпня 2023 року. Також був викладений матеріал безпосередньо з поля бою, де військові й використовують ці транспортні засоби.

Бронеавтомобілі LAVR TITAN — багатозадачні високопрохідні машини з підвищеною стійкістю до мін. Вони особливо цінні в зонах, де проводяться важкі бойові дії. Автомобілі оснащені засобами вогневого ураження.

Оскільки для LAVR було вибрано надміцний метал, вони здатні витримувати попадання калібру 5,45 та 7,62 мм. Зокрема, витримують уламки мінометних та артилерійських снарядів.

Бронеавтомобіль моделі LAVR TITAN S побудовані на базі шасі Toyota Land Cruiser 70, Ford 550 та Dodge Ram з V-подібним протимінним днищем. Авто всередині просторе. Місткість — 8 пасажирів.  Рівень бронезахисту — B6. LAVR TITAN S здатен витримати трикратне влучення з гвинтівки M-16 (калібр 5,56) з відстані 10 м.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: