У росіян в Європі вилучають автомобілі без права повернення: подробиці

Підпишись на нас:

Цікаві історії трапляються з російськими туристами в Європі у 2023 році. На кордоні з Німеччиною росіян, що перетнули кордон на власних авто, позбавляють їх транспортного засобу. Громадянам росії інкримінують порушення закону «про зовнішню торгівлю».

У росіян в Європі вилучають автомобілі без права повернення: подробиці

Звісно, що російське посольство в Німеччині взяло на себе вирішення цього питання, однак подібні ситуації стали регулярними ще з травня і тривають дотепер. Тому відомство «вирішило» це питання та «переконливо рекомендує» своїм громадянам утриматися від ввозу на територію «недружньої» країни транспортних засобів із російськими реєстраційними номерами.

Відомо, що повернути автомобіль в такому випадку буде просто неможливо.

В чому ж справа?

Вилучення автомобілів в громадян росії відбувається на підставі розпорядження Євросоюзу про санкції проти росії через «конфлікт» в Україні від 31 липня 2024 року № 833/2014. Таким чином росіянам інкримінують порушення закону «про зовнішню торгівлю».
Як результат, до переліку товарів, які заборонено імпортувати з росії до Євросоюзу, входять легкові автомобілі місткістю менше 10 осіб, гоночні та пікапи.

І хоча погана новина в цій ситуації в тому, що вилучати автомобілі почали лише в травні 2023 року, однак приємно те, що в Німеччині згадали про це після більше року повномасштабного вторгнення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: