Американці назвали мотори Hyundai та Kia, які одними з найгірших в сучасних автомобілях

Підпишись на нас:

Розробляючи будь-який двигун автовиробники завжди йдуть на компроміси, через що деяким з них не вистачає кінських сил, але вони компенсують це крутним моментом. Деякі демонструють відмінну динаміку, але ненадійні, а інші витрачають багато палива, проте здатні пропрацювати протягом десятиліть. Журналісти американського видання «Jalopnik» вирішили з’ясувати, які двигуни сучасних автомобілів є найгіршим нестандартним способом, провівши опитування серед своїх читачів.

Подробиці

Одним із варіантів, що зібрали найбільшу кількість негативних відгуків з боку коментаторів, стала лінійка моторів корейських компаній Hyundai та Kia під назвою Theta II.

Йдеться про 2- і 2,4-літрові бензинові агрегати, які в тому числі ставилися на такі масові в Україні моделі як Kia Sportage і Kia Optima, а також менш популярні у нас Kia Stinger і Genesis G70. Ось що написали користувачі заокеанського автомобільного порталу, коментуючи надійність двигунів Theta II:

Американці назвали мотори Hyundai та Kia одними з найгірших у сучасних автомобілях

«Коли ви чуєте розповіді від механіків про те, що вони будуть зайняті кілька тижнів лише заміною двигунів, а їхні робочі місця «завалені» пошкодженими блоками циліндрів, практично напевно йдеться про двигуни Theta II. І це дуже погана новина для їхніх власників.

Нагадаємо, основною проблемою з такими корейськими моторами вважається невдала конструкція їхнього маслонасоса, а також вихід з ладу каталізатора, через які циліндри силових агрегатів отримували пошкодження навіть на відносно невеликих пробігах.

Крім того, через виробничий недолік колінчастого валу та підшипників з 2015 року Hyundai та Kia довелося провести в США кілька великомасштабних відгукних компаній, витративши майже 3 мільярди доларів на усунення дефектів та компенсацію власникам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: