Як українці можуть обміняти своє посвідчення водія в Туреччині

Підпишись на нас:

З 10 січня 2023 року українські водії можуть відчувати себе комфортно в Туреччині, адже дружній уряд України та Туреччини підписав Міждержавну угоду “Про взаємне визнання і обмін національних посвідчень водія між Україною та Туреччиною”.

В Міждержавній угоді зазначено, що громадяни України, які переїхали на тимчасове або постійне проживання до Туреччини, можуть обміняти своє українське посвідчення водія на турецьке без складання теоретичних і практичних іспитів. Такі ж самі права мають і громадяни Туреччини, які тимчасово або постійно проживають в Україні та мають турецьку посвідку водія Вони можуть обміняти посвідчення без складання іспитів у сервісному центрі МВС.

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що Двостороння угода стосується посвідчень водія всіх категорій транспортних засобів.

Громадянам України, щоб обміняти посвідчення водія, необхідно звертатись до місцевих управлінь населення з передбаченим законодавством Турецької Республіки переліком документів. Після повернення на постійне проживання в Україну, одержане відповідно до Угоди турецьке посвідчення водія без складання іспитів можна обміняти на національну посвідку українського зразка.

Для обміну національного посвідчення водія, виданого в Туреччині, громадянин Туреччини має звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС на території України й подати такі документи:

  • посвідку на постійне проживання або посвідку на тимчасове проживання;
  • копію довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (ІПН);
  • медичну довідку про придатність до керування транспортним засобом (на час дії воєнного стану медична довідка не є обов’язковою);
  • турецьке національне посвідчення водія та його засвідчений переклад українською мовою.

Також слід сплатити за адміністративну послугу – 26 грн та за бланк посвідки водія – 243 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: