Названо 5 популярних в Україні електромобілів, які експерти не радять купувати в уживаному стані

Підпишись на нас:

Той факт, що за електрокарами майбутнє вже очевидний практично кожному автомобілісту. Зі збільшенням продажів такого виду машин їх стає дедалі більше і на вторинному ринку. Але для придбання можна розглядати далеко не всі з них. Про те, від яких уживаних електромобілів варто триматися подалі, розповіли журналісти авторитетного видання SlashGear.

Tesla Model X (2016)

Названо 5 електромобілів, які не можна купувати в уживаному стані

Озираючись назад, навіть гендиректор Tesla Ілон Маск вважає Model X помилкою. Автомобіль з’явився в 2015 році, отримавши незвичайні двері «крила сокола», з якими у багатьох власників спостерігалися проблеми, а також систему фільтрації повітря в салоні та можливість прискорення від 0 до 100 км/год лише за 3,2 секунди.

Тільки в США Model X стала предметом 24 відгукних кампаній, у тому числі через несправні ремені та подушки безпеки, а також системи запобігання зіткненням і автономному водінню.

До скарг на цю машину також увійшли: розтріскування лобового скла і несправності втулок передніх стабілізаторів, що викликають стукіт в підвісці.

Smart Fortwo (2019)

Smart Fortwo (2019)

Основною проблемою цієї моделі Smart стала не велика кількість дефектів, а також крихітний простір у салоні та мініатюрний тяговий акумулятор, що забезпечує їй запас ходу приблизно на 100 кілометрів. Це можна назвати вкрай низьким показником.

Volkswagen e-Golf (2015-2016)

Названо 5 електромобілів, які не можна купувати в уживаному стані

Після скандалу «Дизельгейт» у середині 2010-х німці вирішили виправдатися випуском електричних моделей Golf, але зненацька провалилися. У 2016 році VW довелося відкликати такі батарейні хетчбеки через збій системи керування їх акумуляторами, що призводило до раптового відключення приводу.

Проблема вирішувалася тільки в дилерських центрах і нешвидко, а деякі такі машини досі їздять зі старим програмним забезпеченням і схильні до появи подібної проблеми в будь-який момент.

Tesla Model S (2013)

Названо 5 електромобілів, які не можна купувати в уживаному стані

У 2013 році одна з найпопулярніших моделей Tesla потрапила під 7 відгукних кампаній у США, але всі вони не були пов’язані з критичними проблемами, а в 2018 році з’ясувалося, що такі машини схильні до несправності насоса подушки безпеки, яка може вибухнути в будь-який момент і призвести до травм.

Крім того, Model S цього року випуску тричі зазнавали спалахів електроніки, що призводило до загорання авто.

Fiat 500e (2019)

Названо 5 електромобілів, які не можна купувати в уживаному стані

Ще один дуже поганий вибір, як машина для щоденного використання. По-перше, у такого «Фіату» крихітна батарея ємністю 24 кВт/год, з якою він проїде на одному заряді лише 135 кілометрів, а по-друге – він небезпечний.

Це єдиний автомобіль, який отримав оцінку погано в тестах Страхового інституту безпеки дорожнього руху (IIHS).

Крім того, як пишуть автори цієї статті, у нього маленький салон та незручні сидіння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: