Топ 6 порад перед придбанням авто: зверніть на увагу на стан цих речей

Підпишись на нас:

Коли настає довгоочікувана мить покупки власного авто або заміни старого, то думки переповнюють емоції хвилювання, що не є дивним. Якщо ви вирішили придбати собі підтримане авто, то необхідно до цього ретельно підготуватися, щоб не стати жертвою шахраїв. Адже завжди є ризик купити машину із сумнівним минулим чи прихованими вадами.

На що потрібно обов’язково звернути увагу при купівлі вживаного автомобіля?

Вивчіть марку машини та її нюанси

Першою справою зберіть якомога більше інформації про автомобіль, який ви обрали – недоліки, слабкі місця, вартість запчастин та ремонтних робіт. Володіючи цією інформацією, покупець може більш впевнено вести торг. Також важливо заздалегідь визначити мінімальну та максимальну суму, яку ви готові заплатити за транспортний засіб. Важливий пам’ятати, що чим більше вам доведеться вкласти в машину після покупки, тим більше причин торгуватися з продавцем.

Вивчіть історію автомобіля

Обов’язково ретельно вивчіть та перевірте всі документи на автомобіль. Перевірте машину в онлайн за реєстраційним знаком, СТС, ПТЗ, VIN, номер кузова або шасі. Для цього є спеціалізовані сервіси. Автомобіль може перебувати у пошуку, під арештом чи під заставою. Навіть наявність дубліката ПТЗ на відносно нову машину має насторожити. Цілком імовірно, що машину взяли в кредит і оригінал зберігається у банку. Якщо у ПТЗ закінчилося вільне місце, а продавець не переоформив документ заздалегідь – у нового власника можуть бути труднощі при постановці машини на облік.

Огляньте кузов

Деякі дефекти можна побачити неозброєним оком: невеликі вм’ятини, сколи, подряпини, іржу, відмінність відтінків. Якщо дивитися під гострим кутом, простіше побачити шпаклівку чи ґрунтовку.

Перевірте двигун

Хоч під капотом має бути сухо, але очищений до блиску моторний відсік – поганий показник. Так часто намагаються приховати протікання мастила. При огляді слід перевірити шланги на наявність тріщин і розривів. Нестабільна робота двигуна, сторонні звуки, сизий або чорний дим із вихлопної труби – це причина для серйозної поступки в ціні або для відмови від покупки. Незалежно від трансмісії, при перемиканні передач не повинно бути ривків, стукотів та хрустів.

Ходова частина

Зберегти підвіску в хорошому стані при їзді поганими дорогами – неможливо. Стан важелів, стійок, амортизаторів та інших частин швидко допомагає знайти відповідність справжнього пробігу та показання одометра. Варто зробити тестову поїздку, якщо немає можливості перевірити ходову частину в автосервісі.

Стан салону

Шукайте механічні пошкодження – потертість оббивки, подряпини, тріщини на пластикових поверхнях. При хорошому догляді автосалон залишається у відмінному стані багато років. Якщо накладки на педалі та кермо сильно стерті – значить машину довго експлуатували. А потерті сидіння швидко видають використання для таксі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: