Українська САУ «Богдана» та ЗСУ ефективно знищують ворога на Донеччині (фото)

Підпишись на нас:

САУ 2С22 «Богдана» — перспективна самохідна гаубиця зі стволом 155-мм. Українська розробка, якою займався Краматорський завод важкого верстатобудування. Її вже кілька місяців використовують для виконання бойових завдань в Донецькій області. Військові схвально говорять про установку та дають позитивні відгуки. Про це повідомляє АрміяInform.

За словами військового (командир батареї на ім’я Віталій) САУ 2С22 «Богдана» є машиною, яка довела високу точність роботи та маневровність. На добу вистрілюють 10 снарядів. Використовують переважно осколково-фугасні та касетні.

САУ 2С22 «Богдана»

Перед нанесенням удару працюють аеророзвідники. Вони постійно відслідковують пересування ворожих об’єктів. Крайній раз було помічено БТР. Координати були передані оператору САУ, після чого було влучення. Якщо трапляється, що перший снаряд не попав, другий точно долітає в ціль.

Військові за виконанням бойового завдання

Основними цілями при застосуванні САУ 2С22 «Богдана» є: скупчення живої сили ворога, склади боєприпасів, командно-спостережні пункти та бронетехніка.

Установку САУ оснастили автоматизованим пультом управління основними частинами машини. Завдяки цьому її можна швидко згортати та розгортати. Головний сержант «Фрегат» зауважує: «Якщо «Богдана» отримає автомат заряджання, то буде не гіршою за французьку Caesar.»

Військові розповіли, що виконання бойового завдання на позиції  займає не більше пів години. Цього достатньо, щоб розгорнути установку, навідник ввів координати, прицілився і зробив постріл. Далі треба згорнути установку та покинути позицію. Затримуватися не можна, щоб не прилетіло у відповідь.

Військові задоволені САУ, тож установка продовжуватиме застосовуватися для знищення ворожої сили та техніки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: