Експерти з’ясували, що збільшення швидкості може збільшити запас ходу електромобіля в холодну погоду

Підпишись на нас:

Загальновідомо, що низькі температури сильно впливають на запас ходу електромобілів, але нові дослідження показують, що чим швидше їздить електромобіль, тим менше на це впливає холодна погода.

Подробиці

Дослідження запасу ходу 500 електричних седанів і 2000 електричних фургонів, проведене Geotab, постачальником телематичних засобів для парку транспортних засобів, прийшло до дещо суперечливого висновку, що максимальний запас ходу електромобіль на морозі досягає на вищій швидкості, ніж при плюсових температурах.

За температури 20 °C ідеальна швидкість для електромобіля становить 30 км/год. Однак при температурі 0 °C ця швидкість зростає до 60 км/год. Це тому, що на таких низьких швидкостях обігрівач більше впливає на запас ходу, ніж аеродинаміка, тож чим менше часу ви витрачаєте на роботу обігрівача, тим менше розряджається акумулятор.

Як тільки ви починаєте рухатися зі швидкістю 96-113 км/год, ефект лобового опору під час руху транспортного засобу в повітрі значно більше впливає на запас ходу, ніж обігрівач. Як наслідок, коли ви досягаєте швидкості понад 113 км/год, температура значно зменшує вплив на запас ходу.

Однак тут важливо зазначити, що запас ходу електромобіля на морозі завжди менший, чим при температурним показникам вище нуля. За оцінками Geotab, при 20 °C максимальний запас ходу електромобіля з батареєю на 65 кВт/год становить трохи менше 644 км. При 0 °C максимальний запас ходу такого електромобіля становить трохи більше 402 км.

Однак цікаво знати, що коли настає зима, слід очікувати меншого впливу на запас ходу під час поїздок по шосе, ніж під час поїздок на низькій швидкості містом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: