Американське дизпаливо вперше з’явилося на українському ринку

Підпишись на нас:

Допомога Сполучених Штатів Америки відчутна не лише на фронті, а й для цивільного населення. Стало відомо, що на початку лютого в Україну надійшла партія дизельного пального від американських партнерів. Це перший в історії українського ринку випадок імпорту американських нафтопродуктів.

Подробиці

Виробником нафтопродуктів виступила Marathon Petroleum Company, про це повідомили на сайті компанії імпортері «Укрпалетсистем» (UPG). У компанії не розкривають комерційні деталі, але зауважили, що досвід перших постачань вказує на перспективність продовження цієї роботи.

“Танкер дедвейтом 100 тис. т було прийнято у порту Гамбурга, звідки ми забираємо продукт меншими танкерами по 30 тис. т і веземо на наш термінал у Польщі. Ця перша партія вже почала надходити в Україну”, – розповіли в UPG.

За результатами 2022 року UPG стала другим за обсягом імпортером дизельного пального, а протягом останніх років є одним із найбільших гуртових продавців дизпального.

“Зараз у Європі дуже гарна кон’юнктура, великі запаси, є тенденція до зниження цін. Але ми намагатимемось збільшувати постачання саме американського продукту через логістичні зручності роботи з цими партіями й вигідне ціноутворення”, – заявили в компанії. Там додали, що американський дизель уже надійшов на заправні станції UPG.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: