Албанія передала військову допомогу для ЗСУ: бронемашини, які рятують життя

Підпишись на нас:

Україна отримала бронемашини MaxxPro. Це техніка американського виробництва, яка активно використовується ЗСУ на фронті. Дослідники порталу Oryx оновили дані про отриману допомогу Україні, тож стало відомо про цей факт. До речі, це вперше від Албанії надходить бронетехніка.

Всього надійшло 22 БТР International M1224 MaxxPro. Допомога складалася не лише з бронемашин. Також в пакет було включено 82-мм мінометні міни.

Може виникнути питання, звідки в Албанії є американські БТР. Вони були поставлені в рамках програми Excess Defense Articles (EDA — «надлишкового військового майна») та згідно з американсько-албанською угодою 2015 року. Країна віддала половину БТР. Якщо на рахунку албанської армії було 40 бронемашин, то 20 передали Україні.

БТР International M1224 MaxxPro

Бронемашини International M1224 MaxxPro не вперше є в ЗСУ. Станом на сьогоднішній день таких вже  є сотні на полі бою. Ще плюс 20 — суттєва допомога. Адже бронемашини допомагають зберігати життя українських бійців. На них виконують бойові завдання у штурмових діях. Зокрема, проводять евакуацію поранених.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: