Штурм, розвідка, вогнева підтримка: готуються до серійного виробництва нові безпілотні роботи для ЗСУ

Підпишись на нас:

В Україні винахідники працюють на благо армії, щоб ефективно нищити ворога. Очільник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров в своєму Telegram-каналі розповів про безпілотних роботів Ironclad. Наразі вони проходять випробування перед запуском серійного виробництва. І відбуваються вони безпосередньо на передовій. Екстремальні умови Ironclad — найкраще для випробувань.

Безпілотні роботи Ironclad

Безпілотні роботи Ironclad будуть функціональними та швидкими. Вони здатні штурмувати позиції ворога, тихо проводити розвідку та забезпечувати вогневою підтримкою. Виробником безпілотних роботів є українська компанія Roboneers. Особливості:

  • підвищена прохідність (4х4);
  • маневровність;
  • гібридна силова установка;
  • низька акустична та теплова помітність;
  • кліренс 40 см;
  • вантажопідіймальність 350 кг.

Колісна машина-багі здатна підійматися під кутом 30 градусів, а також долати брід в 40 см. Габарити: Д х Ш х В 2800 х 1850 х 1460 мм.

Зв’язок з багі-роботом може бути на відстані до 5 км. Він обладнаний перешкодозахищеною системою комбінованого зв’язку. Вона характеризується тим, що є мережевою, криптостійкою, широкосмуговою. При долученні ретранслятора відстань зв’язку збільшується до 10 км.

Можливе застосування фідерного каналу зв’язку з використанням оптичного кабелю з бухти. Однак у цьому випадку робочий діапазон обмежений всього однокілометровою операційною дистанцією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: