Росіяни відмовляються купувати нові “Москвичі”

Підпишись на нас:

Після того, як ринок країни-агресора покинули світові автомобільні бренди, росіяни розпочали активно з китайських комплектуючих збирати нові “Москвичі”. За офіційними даними, зібрано понад 2000 кросоверів і переважна більшість із них стоїть на складах, адже ціна є недоступною для громадян росії.

Якби російські урядовці не вихвалялися імпортозаміщенням, але навіть зібрати автомобіль марки з ностальгуючого минулого є важкою справою. Новий “Москвич” не виправдав очікувань, а старт продажів кросовера виявився провальним. За два місяці придбано лише 36 автомобілів.

Згідно даних, в грудні 2022 року купили 6 “Москвичів”, а в січні 2023 року – 29. Більшість із них була бензиновими, а електромобілів “Москвич” за два місяці продано лише 5 (2 у грудні та 3 у січні).

Тому автомобілі просто накопичуються на складах підприємства та дилерів. Загалом у 2023 році планують випустити 50 000 “Москвичів”, з них 10 000 – електричних. Основною причиною низького попиту моделі є дуже висока ціна. Купити “Москвич” з 150-сильним бензиновим турбодвигуном можна за ціною від 27 000 доларів (2 млн рублів), а електрокар коштує 47 500 доларів (3,5 млн рублів).

Абсолютно не дивно, що новий “Москвич” є точною копією китайського кросовера JAC JS4 – відрізняється від нього лише логотипами. До речі, кросовер JAC JS4 представлений і в Україні, але на нашому ринку він набагато дешевший.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: