Експерти назвали найпроблемніші бензинові автомобілі на «вторинці»

Підпишись на нас:

Найпопулярніші за видом палива автомобілі, по статистиці, до сих пір – бензинові. Вибір таких машин великий і на вторинному ринку, де часом можна нарватися на екземпляр, який створить своєму власнику серйозні проблеми і вимагатиме значних фінансових витрат на їхнє усунення.

Журналісти британського видання «WhatCar», ґрунтуючись на відгуках власників автомобілів у країні, склали список найненадійніших бензинових автомобілів на «вторинці».

Mini Cooper (2007-2014)

Mini Cooper

Незважаючи на те, що багато нових моделей Mini з точки зору надійності демонструють себе дуже непогано, саме з цим поколінням хетчбека все не склалося з самого початку. Більшість проблем припала саме на бензинову версію (48%), яка страждала від несправностей двигуна та електрики. Рейтинг надійності – 71,5%.

Skoda Octavia (2004-2013)

Skoda Octavia

Трохи гірші справи з популярним «чехом», який так само в бензиновій версії зібрав набагато більше поломок, ніж у дизельному варіанті (47% проти 33% відповідно). Основні скарги з боку власників таких «Октавій» припали на їх двигуни, електрику, не пов’язану із силовими агрегатами, а також підвіску. Рейтинг надійності – 71,2%.

Nissan Micra (2010-2016)

Nissan Micra

Nissan ніколи не володів репутацією компанії, яка випускає наднадійні автомобілі. Причому саме Micra виявилася його «найслабшою» моделлю. Власники таких машин у Туманному Альбіоні скаржилися на те, що у 47% їхніх автомобілів виявлялися ті чи інші проблеми.

У 29% випадків це були несправності підвіски, а у 24% – поломки бензинового двигуна або його електричних систем. Рейтинг надійності – 66,4%.

Nissan Qashqai (2014-2021)

Nissan Qashqai

Бензинові «Кашкаї» виявилися набагато менш надійними, ніж дизельні. Співвідношення технічних проблем у них становило 43 відсотки проти 30 відповідно.

Найчастішою причиною поломок у кросоверах, що працюють на традиційному паливі, був двигун та електрика, за якими слідували несправності кондиціонера та акумуляторної батареї. Рейтинг надійності – 64,4%.

Mercedes-Benz C-Class (2014-2021)

Mercedes-Benz C-Class

Такі «Мерседеси» ламалися у Великій Британії у 46% випадків у версії з бензиновими моторами та у 44% з дизельними. Найпоширенішою проблемою були двигуни, а також електрика та вихлопна система машин. Рейтинг надійності – 54,9%.

Vauxhall Astra (2009-2015)

Vauxhall Astra

Найбільш проблемним автомобілем на вторинному ринку з бензиновим двигуном британці назвали хетчбек Astra (аналог Opel Astra).

Близько 44% власників машин із таким мотором скаржилися на різні поломки, де найбільш згадуваними несправностями називалися вихід з ладу: двигуна, кондиціонера, акумулятора, електрики, вихлопу, коробки передач, зчеплення та підвіски.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: