На тлі суперечок між Варшавою та Києвом виникли побоювання щодо поставки 100 БТР Rosomak

Підпишись на нас:

Журналісти польського порталу Defence24 намагалися знайти відповіді на актуальні питання щодо поставок озброєння та бронетехніки для України на тлі різних обставин. За основу було також взято підсумки брифінгу чергового засідання у форматі «Рамштайн» та заяв міністра оборони США Ллойда Остіна.

Станом на сьогоднішній день для української армії з Польщі було поставлено приблизно 100 колісних БТР Rosomak у версії БМП з модулем Hitfist-30P та ще кілька ББМ цього типу в неназваній спеціалізованій версії. Йдеться також про поставки Україні 54 самохідних артустановок Krab калібру 155-мм.

Журналісти видання намагалися розібратися та внести ясність в перелік техніки та озброєння. До нього внесені тільки безоплатні поставки чи ще й ОВТ за комерційними контрактами.

Ясності в цьому питанні немає. Журналісти нагадали, що ЄС профінансувало Польщу, відповідно до умов щодо виготовлення для ЗСУ БТР Rosomak в кількості понад 100 одиниць. В планах було також оснащення БТР австралійськими бойовими модулями. Та й поляки натякали, що вони потрібні саме для виготовлення Rosomak для ЗСУ.

Потрібно не забувати про суперечки, які нещодавно виникли між Варшавою та Києвом, але питання захищеності програми по поставці озброєнь залишалося відкритим для журналістів. Однозначної відповіді  вони не змогли знайти.

Щодо Rosomak, то дійсно, Польща отримала замовлення на виготовлення 100 таких одиниць. Також 100 одиниць обіцяли передати безоплатно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: