Літаюче таксі в Об’єднаних Арабських Еміратах: що відомо

Підпишись на нас:

З 2017 року серед керівництва Дубая блукали чутки про можливість реалізувати в місті таксі, що літатиме. І якщо для 2017 року ці плани були неосяжними, то сьогодні у таких заявах відчуваються серйозні наміри. Технологічний прогрес та економічний зріст Об’єднаних Арабських Еміратів після 2023 можуть дозволити собі таку “екзотику”. Шейх Мохаммед бін Рашид Аль Мактум, правитель Дубая, офіційно оголосив про відновлення програми з реалізації літаючого таксі, а на цьому тижні уряд навіть заявив про тверді плани реалізувати найновіший вид транспортного засобу вже до 2026 року.

Необхідно уточнити, що самі ОАЕ та їх технологічні потужності до створення самого таксі не матимуть жодного відношення, адже на рекламному відео, яке було опубліковано в соціальних мережах, зображено електричне таксі від компанії Joby Aviation, яка розташована в США. Даний літальний апарат був представлений на Всесвітньому урядовому саміті в Дубаї, тому ймовірно, що саме ця модель буде транспортувати людей вулицями. 

Швидше за все, уряд Дубая прийматиме рішення про вибір того чи іншого літального транспортного засобу на основі льотних випробувань, оскільки багато електричних таксі досі проходять лише стадію наземного тестування і в повітря не піднімалися.

Більше того, для використання цих літаючих таксі потрібно спочатку побудувати необхідну інфраструктуру – уряд міста вже заявив, що планує побудувати чотири “вертипорти”: біля міжнародного аеропорту Дубая, біля штучного архіпелагу “Пальма Джумейра”, у центрі міста та околицях “Марини”.

Якщо говорити про більш менш реальну ціну, один кілометр на лімузині в Дубаї обходиться в 0,5 долара, а вартість польоту на електротаксі оцінюють на 30% вище. Звучить дуже привабливо, особливо у ролі атракціону, а чи не повсякденного автомобіля. І, що важливо, спочатку літаюче таксі буде пілотованим.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: