Встановлення ГБО на автомобіль: від чого залежить ціна

Підпишись на нас:

Кількість охочих встановити на свій автомобіль газобалонне обладнання стрімко зростає. І в цьому немає нічого дивного, якщо згадати, що ціна на газ для авто нижча за вартість бензину та дизпалива. До того ж, експлуатація авто з ГБО дає чимало інших переваг: від уповільнення зносу основних вузлів ТЗ до зменшення викидів в атмосферу.

Зі зростанням попиту на ГБО з’являється все більше компаній, які продають та встановлюють газові системи на авто. Діапазон цін на їхні послуги вкрай широкий.

Як формується вартість ГБО?

На газобалонні установки ранніх моделей чи такий агрегат, як газова установка 4 покоління ціна визначається двома основними факторами – вартістю безпосередньо газобалонної системи та прайсом на її встановлення, налаштування. У свою чергу, ціни агрегатів визначаються їхнім поколінням та брендом. Представники першого та другого поколінь найдешевші. Вони не мають складної електроніки. Встановлюються переважно на карбюраторні моделі авто. Але навіть у цьому сегменті є дорожчі ГБО (переважно європейського виробництва) та бюджетні китайського та турецького виробництва.

На таку послугу, як встановлення ГБО 4 покоління, ціни приблизно вдвічі вищі, ніж вартість агрегатів 1-2 поколінь. Але й переваг у них також більше, завдяки чому такі системи є найбільш популярними на світовому ринку. У цій категорії також можна знайти обладнання із різних цінових сегментів. Найдорожче обходяться брендові установки, але вони й найнадійніші. Найбільш низький за ціною сегмент представлений технікою китайських виробників. Різниця в цінах між брендом і більш-менш якісним «бюджетним» апаратом становить приблизно 10-25%, а китайські підробки зазвичай коштують майже наполовину дешевше за оригінал. Але тут варто врахувати, що і якість таких систем відповідає їх вартості.

Якщо говорити про найсучасніші ГБО 5 покоління, то їхні цінники приблизно вдвічі вищі, ніж на «четвірку».

Щодо цін безпосередньо на встановлення обладнання, то на їхнє формування впливають:

  • тип системи, що встановлюється;
  • складність монтажу (визначається особливостями моделі авто);
  • професіоналізм майстрів;
  • рівень майстерні.

Як уже згадувалося, розцінки на встановлення ГБО можуть бути різними. Однак якщо проаналізувати середні ціни на 2022 рік, то вартість газової установки євро якості, встановленої професійними майстрами за всіма правилами, становить від 490 євро. Це і є цінник, на який варто орієнтуватися тим, кому потрібна надійна і безпечна система за розумні гроші.

Чому не варто надто економити на ГБО?

Бажання автовласників максимально заощадити при встановленні ГБО цілком зрозуміле. Але купувати найбільш бюджетні моделі та довіряти установку обладнання майстрам-самоукам – не найвдаліше рішення.
Купівля дешевої газобалонної системи може закінчитися різними халепами:

  • обладнання виявиться недовговічним;
  • витрата палива буде не такою економічною, як планувалося;
  • система часто виходитиме з ладу, а отже, доведеться стати частим гостем майстерень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: