Краудфандингова компанія з Чехії зібрала гроші на машину для розмінування для України

Підпишись на нас:

В Чехії провадить діяльність краудфандингова компанія, яка називається «Подарунки Путіну». Вона зібрала для України гроші на придбання безпілотного сапера. Сума становить 690 000 доларів.

Організатори повідомили: «Ми хочемо виявити вдячність всім за фінансові донати, за підтримку, а також за віру в нас з самого початку. Один з найбільших зборів сьогодні успішно закритий на конкретний об’єкт. І все це завдяки вам!». В програмі збору грошей на машину для розмінування приймали участь меценати з Чехії, Словаччини та багатьох інших країн. Ініціативу підтримали також онлайн-організації НАФО и Peace Ukraine Initiative.

Вагомий вклад в суму збору зробив уряд Тайваню з внеском в розмірі 100 000 євро. Організатори мають на меті придбати безпілотний апарат для розмінування «Бозена-5». Це проста в управлінні система з дистанційним керуванням. Виробник — словацька компанія Way Industries.

Комплекс розмінування «Бозена-5» оснащено обертовим ланцюговим пристроєм розмінування. Машина броньована та захищена від пошкоджень. Призначена для примусової детонації та ліквідації протипіхотних мін натяжної та натискної дії, протитанкових мін із зарядом, еквівалентним до 9 кг тротилу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: