Чи можливо отримати компенсацію за пошкодження авто під час бойових дій

Підпишись на нас:

Безкінченні повітряні тривоги, загроза ракетних ударів та перебування в укритті вже стали частиною життя українців. Але завдяки силам ППО та ПРО, ЗСУ та іншим службам ми маємо можливість продовжувати працювати, навчатися та донатити для наших героїв.

Проте вибухи та уламки збитих дронів-камікадзе і ракет стають причиною знищення або пошкодження як будівель, так припаркованих на вулиці автомобілів. Адвокат Богдан Глядик вирішив поділитися порадами щодо того, куди звертатися у разі пошкодження вашого автомобіля.

Пошкодження вашого транспортного засобу в результаті військових дій, те ж саме, що пошкодження чи руйнування квартири, будинку чи іншого майна. Правоохоронці, ДСНС фіксують зазначений факт, збирають необхідну інформацію. Потерпілому, власнику майна, необхідно максимально детально зафіксувати факт пошкодження на фото та відео, зібрати покази свідків, які можуть надати інформацію по суті (обов’язково отримати їх контактні дані). Рекомендується також зберегти максимально інформації із ЗМІ, де згадується ваш випадок, можливо зафіксовано належне вам майно.

Потрібно провести оцінку завданої шкоди. Експерт товарознавець проводить таке відповідне дослідження, висновок якого й буде доказом розміру завданої шкоди. Зберігайте абсолютно усі підтвердження понесених витрат, у зв’язку із пошкодженням авто (евакуатор, вартість експертизи, оренда авто, вартість стоянки, де зберігається пошкоджене майно тощо).

На жаль, на даний час ще немає досконалого механізму звернення за отриманням відшкодування по таких справах. В цілому можна звернутися з позовом про відшкодування шкоди до місцевого суду. Зрозуміло, що після перемоги України, країна -агресор буде виплачувати як Україні, так і її громадянам репарації. Для цього Україна як держава буде окремо звертатися до міжнародного суду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: