До виробництва готують новинку для ЗСУ: багатофункціональний наземний безпілотник RAS1

Підпишись на нас:

В Тернополі розробили електричну безпілотну платформу за типом THeMIS естонського виробництва. Автор — Ігор Чайковський. Про це повідомляє «24 канал». Вона призначена для доставки боєприпасів на бойові позиції та для евакуації поранених з поля бою. Зокрема, платформа може бути основою для встановлення зброї, кулемета 14,5 мм, вогнемета.

RAS1 створено у вигляді гусеничної машини. Вона оснащена електродвигуном, який може навіть витримати навантаження від буксирування БРДМ (7 т), БТР-80 (13,5 т) або автомобіля КрАЗ-255 (11,9 т). Безпілотник також оснащено батареєю на 65000 мА/год.

Прохідність гусеничної платформи — перевага, яка дозволяє її експлуатувати в будь-яких погодних умовах. Бездоріжжя, поля, дорога — безпілотнику все під силу.

Ігор Чайковський — автор проєкту

Гусеничну машину обладнано платформою. Вона і буде ношами для транспортування поранених з поля бою. Зокрема, можна причепитися до платформи за принципом волочіння по землі. Для цього є спеціальні карабіни. Платформа RAS1 є універсальною, адже її можуть використовувати не тільки військові, але й рятувальники. Ще одна важлива та корисна функція RAS1 полягає в доставці боєприпасів на бойові позиції.

RAS1 є українською розробкою, хоча для її складання використовувалися закордонні деталі. Військові вже мали змогу протестувати новинку. Вони надали відгуки та зауваження, які стануть основою для вдосконалення машини та покращення її характеристик.

Ігор Чайковський планує масове виробництво. Для цього знайшли вже приміщення на 400 кв.м. Зараз займаються його оснащенням. На початку будуть збирати до 20 машин, а надалі — до 50 на місяць для потреб ЗСУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: