ЗАЗ-966 в ідеальному стані помітили на вулицях Каліфорнії

Підпишись на нас:

Пригон машини з Сполучених штатів Америки в Україну є буденною справою, це не дивує ні прикордонників, ні громадян України. А ось навпаки, з України до США, це маловідомі випадки. До прикладу, побачити на вулицях американських містечок популярний український “Запорожець” – справжня дивина. Відомо, що в Америці офіційно зареєстровано близько 15 машин українського автопрому.

Цікава, що нещодавно інтернет сколихнуло фото та відео старенького  ЗАЗ-969, що їздить вуличками Каліфорнії. Для місцевого населення український раритетний автомобіль 1966 року є справжній ексклюзивом. Якщо уважно придивитися, то стає зрозуміло, що автомобіль після доставки до власника мав ретельну реставрацію, адже неозброєним оком видно, що “Запорожець” виглядає так, ніби щойно приїхав з заводу. Можна помітити, що власник ЗАЗ має в колекції німецьку Trabant.

Імовірно, що за український “Запорожець” власника віддав щонайменше 20000 доларів. Адже якщо взяти до уваги складність транспортування, оформлення документів, професіоналізм реставраторів, то можна уявити, що власник є великим прихильником раритетів. Про власника відомо мало, але за наявною інформацію, колекціонер родом з Угорщини.

Цікавий факт, до країн Європи експорт “Запорожців” відбувався без перешкод, а от до Америки перші автівки потрапили в 90-ті роки. Зазвичай власниками цих автомобілів були емігранти з СРСР.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: