Стало відомо, що точно зламає один із найнадійніших двигунів для Toyota RAV4 і Camry

Підпишись на нас:

Двигун 2AR-FE, добре відомий за моделями RAV4 і Camry, вважається одним із найбільш “невбиваних” моторів на планеті. Але часом навіть найнадійніші двигуни виходять з ладу, причому від природних причин.

Подробиці

На YouTube-каналі “I Do Cars” вийшов відеоролик, в якому зламаний 2,5-літровий двигун Toytota 2AR-FE витягли із седана Scion tC 2012 року випуску, відправленого на утилізацію. Механік вирішив розібратися, що з ним сталося, адже зовні силовий агрегат виглядав як новий.

Стало відомо, що точно зламає один із найнадійніших двигунів у світі

Перше, про що подумав фахівець з американського автосервісу, так це про поломку колінчастого вала, але цей домисел ще треба було перевірити. Під час глибшого розбору мотора з’ясувалося, що у впускному і випускному отворах міститься пил, павутиння, волога і бруд, які натякають, що в мотор могла потрапити вода.

При цьому масляний фільтр мав дуже непоганий вигляд, а між фільтрувальним матеріалом, який зазвичай трапляється в заклиненому двигуні, не було помічено жодної металевої стружки.

Стало відомо, що точно зламає один із найнадійніших двигунів у світі

Зняття клапанної кришки також продемонструвало блок, який, незважаючи на 10-річний вік, перебуває в ідеальному стані. Те саме стосувалося й інших деталей, включно з розподільчими валами і коромислами.

Стало відомо, що точно зламає один із найнадійніших двигунів у світі

Демонтаж головки блоку циліндрів показав наявність іржі в самих циліндрах, а також неправильне розташування поршня. Подальше розслідування виявило шматки металу в масляному піддоні, а після зняття колінчастого вала було виявлено зламаний шатун і кілька слідів удару на стінці циліндра.

Висновок про причини поломки цього мотора Toyota був зроблений наступний – двигун вийшов з ладу, коли Scion tC проїхав по дуже глибокій калюжі. Це доводить, що навіть легендарна надійність “Тойоти” не здатна впоратися з таким природним фізичним явищем, як типовий гідроудар.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: