Спортивна Dacia: легендарне румунське купе «воскресло»

Підпишись на нас:

Для багатьох автолюбителів історія Dacia до появи в її лінійці легендарного Logan у 2004 році залишається невідомою. Але більш досвідчені водії пам’ятають, що Dacia 1300, яка народилася як клон Renault 12 1969 року, була “бестселером” протягом трьох десятиліть, у рамках яких вона зазнала численних доопрацювань і модифікацій.

Подробиці

Серед них був варіант 1410 Sport – купе з укороченою колісною базою, випущений обмеженим тиражем близько 5 тисяч одиниць. Саме його молодий румунський інженер і дизайнер Теодор Іоан Тенасе вирішив продемонструвати в сучасній обгортці, опублікувавши свої рендери в місцевій пресі.

Спортивна Dacia: що було б, якби легендарне румунське купе воскресло?

Заново відкрита Dacia 1410 Sport повторює силует свого попередника, його гострі лінії та похилий багажник. З іншого боку, зображення показують набагато більші габарити і великі вигнуті крила з масивними колесами, яких не було в оригіналу.

Передня і задня поверхні кузова повністю чорні, що підкреслює сучасний фірмовий стиль компанії, натхненний концепцією Dacia Bigster.

Спортивна Dacia: що було б, якби легендарне румунське купе воскресло?

На решітці радіатора підсвічені пунктирні лінії з’єднують логотип Dacia зі знайомими “Y-подібними” фарами, а на кормі між оптичними модулями простягається текстовий логотип бренду, що світиться.

Розташований дуже низько до асфальту автомобіль має великий передній повітрозабірник, задній дифузор і масивний центральний вихлоп, незграбний дизайн якого добре гармонує з дизайном автомобіля.

Спортивна Dacia: що було б, якби легендарне румунське купе воскресло?

Про технічний бік машини нічого не говориться, але якщо справа дійде до такої розробки, то там розташується явно продуктивніший двигун, ніж в оригінальному Dacia 1410 Sport 1980 року, що видавав лише 65 кінських сил.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: