Чому взимку дизпаливо обов’язково має бути якісним

Підпишись на нас:

Для того, щоб подовжити життя своєму автомобілю, необхідно проводити вчасний ремонт, бути уважним при огляді та, звісно, використовувати якісне паливо. Питання якісного пального хвилює водіїв завжди. Особливо актуальним це питання стало останні декілька років, коли на українських автомагістралях масово почали з’являтися імпортні автомобілі, серед яких переважна частина – дизельні.

Відмінні характеристики сучасні дизелі мають завдяки паливній системі Common Rail з електро керуванням. Ця система має високий тиск впорскування пального – 1800-2000 бар, а також мається відповідна конструктція форсунок. Їх “ахіллесова п’ята” – отвори розпилювачів з дуже малим діаметром 0,1-0,2 мм.

Варто зазначити, що привезені машини до України мають середній вік 10-12 років та створенні під екологічні стандарти Євро-5 та Євро-6. Це говорить про те, що їх система очищення вихлопних газів є чутливою до пального стандарту Євро-3.Зазначимо,що дизель цього типу є в наявності в українських АЗС в достатній кількості та цілком офіційно.

Що може статись з дизелем

Специфіка сучасних дизелів полягає в тому, що заливання поганого пального може бути фатальним. Це стосується форсунок, які або не піддаються ремонту, або які не можна розбирати. 

Порушення дозування пального

Мікрочастинки, що проникли крізь паливний фільтр, у потоці пального під тиском 2000 бар можуть перетворитися на мікро боліди та спровокувати поломки в майбутньому. 

Засмічення та оплавлення розпилювачів форсунок

Забити отвори розпилювачів може смола та інші домішки, що не згоріли в циліндрах та перетворилися на сажу та окалину. Ці частинки засмічують  сажовий фільтр у вихлопній системі, що провокує вмикати систему регенерації. Від цього можуть перегрітися форсунки, підплавитися та звузити отвори розпилювачів. 

Засмічення сажового фільтру

Ця не бюджетна деталь системи вихлопу зношує свій потенціал при використанні дизпального стандарту Євро-3. А якщо сюди потрапить мішана чи підпільна слярка, то картина може виявитися ще менш приємнішою. 

Вивід з ладу каталізатора

Якщо порівнювати каталізатор з сажовим фільтром, то преший є менш вразливим. Але його пошкоджує сірка, яка у високих дозах міститься у неякісному і низькосортному дизельному паливі. 

Зима все ускладнює

Відомо, що сучасний дизель не сприймає літнє пальне в якому міститься високий вміст парафінів. Це є родинним спадком, адже у ХХ столітті таке пальне не сприймали і їх попередники. Сучасні мотори Common Rail примхливі взимку, особливість процесів утворення паливної суміші в їх циліндрі вимагає невисоку в’язкість пального. Відповідно, що літнє дизельне пальне їм не підходить через свою рідку консистенцію. Тому, якщо до вас потрапить некондиційне пальне з низьким цетановим числом, то сучасний високоефективний дизель в мінусову температуру може просто не запуститися.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: