Яке ППО в Україні найефективніше проти ворожих БПЛА, якщо ЗРК Patriot не справляються

Підпишись на нас:

Військовий оглядач Олександр Коваленко пояснив, яка техніка краще справляється з ворожими дронами-камікадзе Shahed. На його думку американські ЗРК Patriot не підходять для цієї мети, а німецькі установки Gepard справляються з дронами набагато краще. Про це він Олександр Коваленко розповів «24 Каналу».

Поставки Gepard є важливими для України. Так, вони мають обмежений функціонал, але хороші радари. І в цьому їх велика перевага. Gepard потрібні для створення щільнішого буфера безпеки.

Військово-політичний оглядач зазначив також щодо французьких комплексів ЗРК Crotale з їх малим радіусом дії. Вони також будуть відмінно збивати дрони-камікадзе.

Олександр Коваленко нагадав, що ЗСУ отримали бртанські комплекси Alvis Stormer. Їх теж використовують для збивання Shahed. А ЗРК Patriot для цього не підходять.

В ЗМІ також повідомляли, що Велика Британія більше не зможе постачати Україні боєприпаси та ППО. В Лондоні зазначили, що вони віддали все, що могли. ППО та артилерійські боєприпаси в них закінчилися, тож інші союзники України повинні взяти на себе більше відповідальності за цим пунктом щодо передавання озброєння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: