ЗСУ знищили на фронті преміальний та рідкісний ПРП-4А «Аргус»: Oryx підтверджує

Підпишись на нас:

В ЗС РФ мінус ще одна одиниця важливої техніки. ЗСУ знищили рухомий розвідувальний пункт ПРП-4А «Аргус». Новинку про це повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі.

Знищена техніка була модифікації 2013 року. Вона не була запущена в масове виробництво. Коваленко також розповів що до цього часу підтверджених даних про подібні знищення не було, але тепер вони є навіть в Oryx.

Знищений ПРП-4А «Аргус»

Про ПРП-4 відомо, що він розроблений Челябінським тракторним заводом. Використовувався на заміну ПРП-3. був на озброєнні як в радянській, так вже потім і в російській армії. Призначення полягає в зборі розвідувальної інформації та передачі цілей для РАС.

ПРП-4 розроблено на основі БМП-1. Для захисту екіпажу встановлено броньований корпус, а на його вершині вежа з кулеметом. З відкритих джерел відомо, що пускової установки немає.

На озброєнні ЗС РФ Модель ПРП-4А  «Аргус» знаходиться з 2008 року. Зокрема, цей рухомий розвідувальний пункт отримав премію Уряду РФ у галузі науки і техніки у 2016 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: