В Україні розробили недорогий безпілотний трактор, який виявляє міни

Підпишись на нас:

Не зважаючи на воєнні дії, українські аграрії весною 2022 року вийшли в поля, адже без їх кропіткої роботи в Україні міг би настати голод. На територіях, що знаходилися під окупацію, а потім завдяки успішному контрнаступу Збройних сил України були звільнені – залишилися незліченні заміновані площі. За даними ДСНС України, зараз заміновано близько 30% країни. 

Подробиці

В 2022 році у новинах майже щотижня можна було почути про те, як аграрії під час польових робіт підриваються на мінах в полі. Тому небайдужими конструкторами було створено безпілотний трактор, що призначений для розмінування полів. Розробило та реалізувало проект підприємство Frendt LLC, спільно з Вінницьким національним технічним університетом.

На сільськогосподарський безпілотник встановлено металодетектори, які будуть виявляти небезпечні предмети. Після отримання сигналу про небезпечний предмет, техніка зупиняється та надсилає дані до диспетчерського пункту. Далі інформація передається саперам, що знешкоджують снаряди. Трактором через пульт дистанційного керування управлятиме оператор. 

Безпілотний трактор може орієнтуватися у просторі завдяки встановленим детекторам, а також розвивати швидкість до 3 км/год. 

Деталями про вінницький безпілотний трактор поділилися журналісти Телеканалу ВІННИЧЧИНА.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: