Не минуло й трьох днів: ЗСУ дроном знищили новітню САУ окупантів

Підпишись на нас:

Знищено новітню артилерійську установку окупантів, а саме САУ 2С40 «Флокс». Установка стала на озброєння російської армії 5 жовтня, так повідомляє джерело «Ростех». Однак вже на сьогодні відомо про знищення однієї з систем.

Не минуло й трьох днів: ЗСУ дроном знищил
За словами Сергія Стерненка, це сталось на Херсонщині. Цікаво, що саме дрон уразив новітню розробку росіян.
«Днями росіяни розповіли, що вони починають передачу в армію нової розробки – 2С40 «Флокс», яка є і мінометною, і артилерійською установкою одночасно. І ось уже «12 друзів Оушена» в Херсонській області вдарили по ній дроном», – прокоментував ситуацію Стерненко.

Дрон у напівтемряві влучив в САУ та завдав їй численних ушкоджень.

Самохідна артилерійська установка (САУ) 2С40 «Флокс» розроблена в нижньогородському ЦНДІ «Буревісник», що входить до омської корпорації «Уралвагонзавод», виробник – «Уралтрансмаш». Масштабне виробництво САУ стартувало в 2020 році.

«Гармату створено на шасі захищеного автомобіля підвищеної прохідності, що дає змогу їй після кількох пострілів швидко змінювати вогневу позицію. Броньована кабіна і відсіки для боєприпасів забезпечують на марші та під час зміни позиції підвищений захист розрахунку і боєзапасу», – йдеться в офіційному повідомленні компанії виробника.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: