В Демократичній Республіці Конго використовують РСЗВ «Бастіон-1» українського виробництва

Підпишись на нас:

За даними видання Hammer of War від 21 вересня 2023 року в мережі з’явилися відео, на якому помітили 122-мм реактивну систему залпового вогню українського виробництва «Бастіон-1».

В Демократичній Республіці Конго (ДРК)  українське РСЗВ використовують проти бойовиків «М23» в східних регіонах країни. «Бастіон-1» знаходиться на озброєнні не лише ДРК, а також: Сенегалу, Грузії та, зокрема, України. Кількість одиниць РСЗВ в ДРК не уточнюється, а також інформація про поставки.

Розробляти «Бастіон-1» почали ще на початку 2000-х років в Харкові. Тоді відбувалася розробка модернізованої  версії реактивних системи залпового вогню БМ-21 «Град». В цей проєкт було інтегровано шасі українського виробництва. В результаті збройним силам України були запропоновані варіанти М-21У «Град-М» и БМ-21К.

«Бастіон-1»

Шасі для «Бастіон-1» — КрАЗ-6322. Далі вже відбувалася модернізація РСЗВ на базі цього шасі. В оснащенні системи є супутникова навігація, яка суттєво покращила автономність на вогневих позиціях.

Колісна база «Бастіон-1» 6х6 з повним приводом. Техніка може використовуватися в екстремальних природних, кліматичних та дорожніх умовах, а також при температурі від -50 до +60 градусів, на висоті до 5000 метрів над рівнем моря. РСЗВ Бастіон-1» може долати водні перепади глибиною до 1,5 м та сніг товщиною до 0,6 м. Окрім того, централізована система підкачування шин забезпечує високу маневровність на різних типах ґрунтів.

Машину можна налаштувати як з правим, так і з лівим кермом. Також може встановлюватися додаткова броня для захисту важливих вузлів та агрегатів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: