Бійці ЗСУ вперше знищили найновішу російську САУ «Флокс»

Підпишись на нас:

На непідконтрольній Україні території Херсонщини українські військові успішно знищили російську самохідну артсистему 2С40 “Флокс”. Ці установки були введені на озброєння окупантів лише кілька днів тому.

Детально

Журналіст Юрій Бутусов повідомив у своєму тг-каналі, що уражена САУ тільки готувалася до виконання бойових завдань, однак була виведена з ладу, не встигнувши зробити жодного пострілу. Аеророзвідка виявила її на глибокому тилу, і український FPV-дрон був спрямований на знищення “Флокса”.

Безпілотник наздогнав артилерійську установку на дорозі в умовах сутінків і завдав точного удару. Кадрів із пошкодженою САУ поки що немає, але дрон, найімовірніше, вразив артилерійську частину.

Самохідну артилерійську установку 2С40 “Флокс” розробили в нижегородському ЦНДІ “Буревісник”. Її виробляють на потужностях підприємства “Уралтрансмаш”. Серійне виробництво розпочалося на початку минулого року, проте на війні в Україні ці установки були задіяні тільки нещодавно.

Система заснована на шасі Урал-4320 з колісною формулою 6х6, що забезпечує швидкі переміщення по лінії фронту. “Флокс” є 120 мм мінометом, гаубицею і гарматою одночасно, маючи максимальну дальність стрільби у 8 кілометрів і боєкомплект із 60 снарядів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: