Військова техніка

Українські партизани навчають російських солдатів ламати власну техніку

Українсько-кримськотатарський партизанський рух «Атеш», створений у вересні 2022 року, повідомив, що 4000 російських солдатів записалися на онлайн-курс, де навчають росіян «виживати під час війни», ламаючи власну техніку.

Подробиці

«Наші студенти опанували мистецтво ламати техніку та саботувати накази. Учні Атеша знають, що не потрібно йти на війну, коли можна добре заробити в тилу, ремонтуючи свою техніку і не ризикуючи життям.

Якщо ВИ військовослужбовець Російської Федерації або боєць ПВК «Вагнера», ця інформація може бути вам корисною», — так рекламує «Атеш» свою школу, яка складається з відео, в яких операторам російської військової техніки надаються поради щодо виведення спорядження з ладу.

Серед них інструкції щодо «тихого заробітку на фронті» шляхом засипання піску в коробку передач БМП-3, перфорації тросів танка Т-72Б3, відкриття клапана для перегріву двигуна БМП МТ-ЛБ, тощо. «Ви просто сидите і заробляєте гроші, поки чекаєте, поки ваше обладнання відремонтують», — кажуть члени Atesh.

Партизани також займаються диверсіями: на відео, опублікованому в їхньому Telegram-каналі, балончиками малюють власні логотипи на розбитій російській техніці:

Результати їхньої «школи» вже видно. 11 лютого в Генштабі України повідомили, що російські окупанти в Маріуполі ремонтують техніку, навмисно пошкоджену російськими військовослужбовцями, щоб не брати участь у бойових діях, головною тактикою є поломка двигунів техніки.

Атеш взяв на себе відповідальність за цей інцидент, оголосивши , що щонайменше сім одиниць техніки зараз непридатні до експлуатації.

«Це стало можливим завдяки нашій освітній діяльності в рамках проекту Atesh School. Ми закликаємо решту військовослужбовців російської армії наслідувати приклад своїх товаришів і не ризикувати своїм життям заради бажання одного божевільного», – заява Атеш у своєму Telegram-каналі з понад 20 тисячами підписників.

Крім диверсій, Атеш вбиває російських окупантів. Одним із останніх подвигів Атеша є підрив автомобіля з чотирма російськими військовослужбовцями та оперативниками СБУ в окупованій Новій Каховці. Вони також взяли на себе відповідальність за вбивство високопосадовця Херсонщини Кирила Стремоусова.

Але їхні цілі далекосяжні. Стверджуючи, що мають «агентів» у російській армії та російських стратегічних підприємствах, вони взяли на себе відповідальність за вибухи в окупованому Криму та російських містах, які межують з Україною, наприклад Брянську.

Українці та кримські татари створили військовий партизанський рух Атеш у вересні 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну:

  • 26 вересня в офіційному Telegram-каналі руху було оприлюднено бойову присягу «Атеш», а 29 вересня було опубліковано відеозвернення одного з партизанів із закликом приєднуватися до руху.
  • 11 листопада бойовики руху заявили про ліквідацію 30 російських військовослужбовців у лікарнях Сімферополя.
  • 11 грудня Атеш взяв на себе відповідальність за підпал казарми з російськими військовослужбовцями в селищі Радянське, а 30 січня вбив двох офіцерів Нацгвардії РФ, підірвавши їхню машину по дорозі в окупований Крим.

Останні публікації

Українські транспортні компанії на межі банкрутства: названо причини

У зв’язку з новим Законом про мобілізацію експерти пророкують транспортний колапс, і стосується він сфери…

5 хв. тому

Чи потрібний військовий квиток для відвідування сервісних центрів МВС

З 18 травня всі чоловіки мають прийти до ТЦК та оновити свої дані. У зв’язку…

1 годину тому

Названі чотири причини, через які у водіїв зайві витрати на ремонт машини

Автовласники повинні самостійно забезпечувати безперебійну роботу власного транспортного засобу. Однак багато хто з них своїми…

10 години тому

Індія отримала від Росії останню партію ПЗРК «Ігла-С»: налагоджує їх внутрішнє виробництво

Індійська армія знаходиться на порозі посилення своїх можливостей протиповітряної оборони через надходження останньої партії системи…

11 години тому

Французька армія отримає танкери нового покоління з броньованою кабіною

Французьке агентство закупівель (DGA) офіційно уклало з Arquus контракт на розробку та виробництво нового покоління…

12 години тому

Британія офіційно представляє нову систему: автомобіль, яким дешево збивати безпілотники

Британський уряд оголосив про помітну розробку в оборонних технологіях: зброю радіочастотної спрямованої енергії (RFDEW), призначену…

13 години тому