Continental розробила технологію розпізнавання облич в авто

Підпишись на нас:

Швидкий погляд у камеру – і автомобіль заведено: те, що багато людей вже знають завдяки розпізнаванню обличчя на своїх смартфонах, незабаром стане доступним в автомобілях.

Подробиці

Continental разом зі своїм партнером по співпраці trinamiX розробили так званий «Дисплей ідентифікації водія» з вбудованою камерою для біометричної ідентифікації.

Технологія повинна виконувати кілька завдань одночасно. Перш за все, це має забезпечувати надійний захист від викрадення автомобіля, оскільки транспортний засіб можна завести лише після успішної аутентифікації людини на водійському сидінні.

Технологія, розроблена trinamiX, ​​розпізнає людську шкіру та призначена для запобігання шахрайству, наприклад, через фотографії або реалістичні тривимірні маски законного водія завести авто не вдасться.

Різні інші варіанти

У Continental пояснюють, що розпізнавання облич також слід використовувати для здійснення цифрових платіжних транзакцій через дисплей автомобіля, під час заправки, паркування або оплати проїзду, а також під час оренди автомобіля. Або проводячи платежі в магазинах додатків і оплачуючи доступ до цифрових сервісів.

Розпізнавання обличчя також вирішує питання безпеки. Тому що камера контролює увагу водія, наприклад, щоб попередити про сонливість за кермом. Камера інтегрована в дисплей, тому водій її не бачить.

Вихід на ринок

Технологія буде вперше продемонстрована в Європі на виставці Mobile World Congress (MWC) 2023, яка відбудеться в Барселоні з 27 лютого по 2 березня. Continental поки не повідомляє, коли буде запущена така функція офіційно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: