Автошколи для людей з інвалідністю: новий проєкт МВС

Підпишись на нас:

Дедалі частіше в суспільстві піднімаються питання інклюзії,  таким чином держава намагається створити всі умови для соціальної інтеграції. У 2023 році в МВС зайшла мова про створення умов для отримання людьми з інвалідністю посвідчення водія. 

МВС України провело презентацію шкіл для людей з інвалідністю, щоб отримати цілісну та якісну освіту можна було без перешкод. 

Флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ  був продемонстрований у у лютому на засіданні Ради безбар’єрності під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі першої леді Олени Зеленської.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час презентації відмітила, що: «Наш клієнт пройде такі етапи: медико-соціальна експертна комісія; отримання медичної довідки; навчання в автошколі на базі ЗВО МВС; складання теоретичного іспиту у ТСЦ; практична підготовка та іспит».

МВС наголосило, що протягом року отримати водійське посвідчення можуть близько 300 людей з інвалідністю.

«Автошколи для людей з інвалідністю» буде реалізовуватися МВС України разом з партнерами у рамках загальнодержавної ініціативи першої леді «Без бар’єрів».Щоправда наразі невідомо, коли відкриються перші школи, але можна припустити, що до кінця року люди з інвалідністю матимуть таку можливість.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: